Бесплатные темы wordpress можно скачать здесь.

Круглий стіл “Створення туристичного кластеру “Дністровський каньйон”

 З ініціативи Тернопільського національного економічного університету та Чортківської міської ради, спільно з Чортківським навчально-науковим інститутом підприємництва і бізнесу ТНЕУ проведено “. Обговорити етапи реалізації проекту зібрались представники влади, освітян, бізнесу та громадські активісти. З вітальним словом виступила директор ЧННІПБ ТНЕУ, к.е.н., доцент Кульчицька Н.Є., яка зазначила що проект, який обговорюється є надзвичайно важливим в напрямку економічного розвитку міста Чорткова та регіону. Кластерна модель регіонального розвитку веде за собою активізацію новітніх підходів розбудови туристичної інфраструктури, підприємницької діяльності у сфері туризму, сприяє створенню нових робочих місць, зростанню доходів місцевого населення та наповненню бюджетів, покращенню якості туристичних продуктів тощо. Надія Євстахівна зазначила, що науковці та студентство ЧННІПБ ТНЕУ не може залишитись осторонь втілення в реальність настільки важливого проекту і радо долучається до справи.
Бажання реалізувати туристичний кластер висловив мер м. Чорткова Володимир Шматько. Пан мер відзначив, що уже чимало кроків зроблено на шляху ідентифікації Чорткова як туристично привабливого об’єкту: від візуалізації в інтернет мережі до створення Відділу туризму. Тому і надалі будуть здійснюватись дії в цьому напрямку.
В ході заходу свої презентації представили спікери: Алексєєва Юлія, ініціатор проекту “Туристичні кластери 300+” на тему “Створення туристичних кластерів”; Яворський Назар, радник голови Тернопільської ОДА на тему “Проект туристично-екологічного шляху “Прадавній велет”; Гунько Сергій, заступник директора ННІІОТ ТНЕУ на тему ” Проект туристичного кластеру “Дністровський каньон”; Шматько Володимир, мер м. Чортків на тему “Чортків як туристичний хаб середнього Подністров’я”; Мартишко Андрій, координатор регіональних проектів ПРОГРАМИ “DOBRE” на тему “Співпраця ОТГ регіону в процесі реалізації проекту туристичного кластеру”; Яцків Р.І. начальник відділу туризму Тернопільської ОДА з пропозиціями сприяння розвитку туристичної інфраструктури області, створення туристичних карт та сучасних вказівників.
Перечислені виступи вкотре підтвердили необхідність та важливість цього проекту.
В підведення підсумків усі присутні висловлювали власну позицію та потенційну участь в створенні кластерів. Було окреслено першочергові завдання та дії, також визначено групу осіб, які розпочнуть створення туристичного кластеру з м. Чортків.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *