Шаблоны и темы вордпресс на wordpress-zone.ru

Міжнародне стажування у Фінляндії к. ф.-м.н., доцента Семчишин Л.М.

 В Чортківському інституті підприємництва і бізнесу к.ф.-м.н, доцент кафедри фундаментальних та спеціальних дисциплін Семчишин Л.М. Ліда Семчишин провела, за результатами міжнародного наукового стажування, методичний семінар на тему: «Фінська освіта: що варто перейняти для формування нової української вищої школи». Ліда Михайлівна ознайомила із рівнями освіти Фінляндії. Більш детально зупинилася на науковому та навчально-виховному процесі вищої школи. Зазначила, вся освітня система вищої школи побудована на інтерактивності і стосунками між викладачем та студентом. Викладачі завжди готові слухати студентів – їхні ідеї і пропозиції. Кожну ідею розглядають колективно, додаючи щось нове.
Головна увага була зосереджена на шляхах формування основних компетенцій сучасних студентів в умовах дистанційного навчання. Механізм формування основних компетенцій базується на основі соціальної структури особистості (потреби-інтереси-мотив-ціннісні орієнтації-активність-діяльність). Також доповідач зазначила, що є три основні питання з методики, на які необхідно дати відповідь: 1) як зацікавити студента; 2) як мотивувати студента; 3) як заохотити студента до самостійної роботи.
В обговоренні доповіді активну участь взяли к.е.н., доцент, директор інституту Кульчицька Н.Є, Надія Кульчицька к.е.н, зав.кафедрою к.е.н., доцент Дерманська Л.В. Люда Дерманська Ляшок, доцент кафедри Костишин Н.С. Наталя Костишин , к.е.н., доцент Яковець Т.А. Tetiana Yakovets та інші учасники семінару.
Було висунуто пропозицію щодо продовження співпраці з обміну досвідом викладачів кафедри у зазначенному питанні і пошуку нових інноваційних методів викладання.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *